2. znanstvena in strokovna konferenca Zdravstvena nega v javnem zdravju

Fakulteta za vede o zdravju Univerze na Primorskem je v petek, 31. 1. 2014, organizirala 2. znanstveno in strokovno konferenco ZDRAVSTVENA NEGA V JAVNEM ZDRAVJU. Osnovni namen konference je bil združiti strokovnjake in raziskovalce, ki delujejo na področju javnega zdravja s poudarkom na zdravstveni negi, ki pridobiva vse večji pomen tako na področju znanja in veščin […]

Slovenski dan dietetikov in nutricionistov

Po uspehu prve konference »Slovenski dan dietetike« leta 2012 je bil namen UP FVZ z organizacijo 2. ZNANSTVENE KONFERENCE Z MEDNARODNO UDELEŽBO »SLOVENSKI DAN DIETETIKOV IN NUTRICIONISTOV« prispevati k izmenjavi znanj in utrditvi stroke, predvsem pa nadaljevati s prizadevanji v spodbujanju raziskovanja s področja dietetike in prehrane. Osrednje teme 2. znanstvene konference so bile: PREHRANA OTROK IN MLADOSTNIKOV, […]

Strokovno izobraževanje za klinične mentorje

Namen izobraževanja je bil v pridobivanju novega znanja in razumevanju pomena komunikacije ter sposobnosti poučevanja in učenja v kliničnem okolju. Cilj delavnice je bil povečati usposobljenost mentorjev za izvajanje mentorske vloge v kliničnem okolju. Klinične mentorje smo seznanili tudi s cilji, pričakovanji in izvedbo študijskega programa Zdravstvena nega v študijskem letu 2014/15 ter različnimi oblikami zbiranja […]

Noč raziskovalcev

UP Fakulteta za vede o zdravju v Izoli je v petek, 26. septembra 2014, v sodelovanju z Institutom »Jožef Stefan« pod okriljem evropskega projekta organizirala dogodek, katerega namen je bil mladim približati poklic raziskovalca in znanost na splošno. Na UP Fakulteti za vede o zdravju so na različnih tematskih postajah (kabinetih, laboratorijih) potekale predstavitve posameznih področij delovanja […]

Letna konferenca »Koliko hrane zavržemo?«

16. oktobra obeležujemo SVETOVNI DAN HRANE - dan, ki bi ga moralo človeštvo posvetiti zavedanju, kaj ima in česa nima. Ta dan ni pomemben samo  za slovensko živilsko in prehransko oskrbovalno verigo, pomemben je za vsakega človeka v naši družbi, zato smo se na Univerzi na Primorskem Fakulteti za vede o zdravju odločili, da ga, letos prvič, tudi […]

Mednarodna šola dietetike

Organizira: UP FVZ V okviru projekta: UP in SVET Termin: 17. in 18. 10. 2014 Lokacija: Izola, UP FVZ Proces prehranske nege obsega štiri pomembne korake: prehranska ocena, diagnoza, intervencija in monitoring z evalvacijo. Vsak korak ima svoje specifike. Prehranska intervencija je najbolj dinamičen proces, ki se spreminja glede na zdravstveno stanje posameznika. Sestavljena je iz planiranja in implementacije […]

Dostopnost