Dogodek

Loading Events

« Vsi Events

  • Ta event je minil.

Slovenski dan dietetikov in nutricionistov

19th september 2014 | 09:00 - 17:00

Po uspehu prve konference »Slovenski dan dietetike« leta 2012 je bil namen UP FVZ z organizacijo 2. ZNANSTVENE KONFERENCE Z MEDNARODNO UDELEŽBO »SLOVENSKI DAN DIETETIKOV IN NUTRICIONISTOV« prispevati k izmenjavi znanj in utrditvi stroke, predvsem pa nadaljevati s prizadevanji v spodbujanju raziskovanja s področja dietetike in prehrane.
Osrednje teme 2. znanstvene konference so bile:

  • PREHRANA OTROK IN MLADOSTNIKOV,
  • KRONIČNE NENALEZLJIVE BOLEZNI in
  • KAKOVOSTNO STARANJE.

 

Vpogled v aktualne trende na področju dietetike in prehrane so podali vabljeni predavatelji iz vrst vidnejših in uglednih nacionalnih in tujih strokovnjakov na področju dietetike in prehrane, in sicer prof. Gianni Biolo s predavanjem “Sarkopenija pri staranju in boleznih: diagnoza in zdravljenje”, dr. Lovro Žiberna s predavanjem “Uživanje rdečega vina: prehranska možnost zdravega življenjskega sloga” ter izr. prof. Nadja Plazar s predavanjem na temo “Prehrana – pogled kliničnega biokemika”.

Konferenca je bila dobro obiskana, več kot 120 udeležencev je prisluhnilo 21-tim prispevkom, ki so skušali odgovoriti na sodobna vprašanja dietetike, prehrane in povezanih strok. Ob konferenci je Fakulteta za vede o zdravju izdala zbornik prispevkov na zgoščenki, dostopen tudi na spletni strani Založbe Univerze na Primorskem  http://www.hippocampus.si/ISBN/978-961-6832-90-8/index.html.

Povzetek s konference si lahko ogledate tukaj.

Details

Date:
19th september 2014
Time:
09:00 - 17:00
Event Category:

Organizer

FVZ Konference
Email:
conference@fvz.upr.si