Tečaji

PRETEKLI DOGODKI

TEČAJ AMLS

PRVI SLOVENSKI TEČAJ AMLS "Napredni postopki oskrbe življenjsko ogroženega"

UP Fakulteta za vede o zdravju organizira prvi slovenski tečaj AMLS. Gre za intenziven dvodnevni 16-urni tečaj, ki je primeren za zdravstvene tehnike, dipl. med. sestre / zdravstvenike in zdravnike, ki se poklicno srečujejo z nujnimi stanji in nenadnimi obolenji.

  • Termin: 2. in 3. februar 2024, od 8. do 18. ure
  • Lokacija: UP FVZ, Polje 42, Izola 

O tečaju AMLS

Advanced Medical Life Support (AMLS) je zlati standard usposabljanja za hitro oceno, ustrezno prepoznavanje in oskrbo življenjsko ogroženega pacienta.  Tečaj, ki ima podporo ameriškega Nacionalnega združenja zdravnikov NMP, temelji na AMLS ocenjevalnem protokolu (AMLS Assessment Pathway). Gre za sistematično orodje za oceno in obravnavo pogostih zdravstvenih stanj, ki omogoča visoko raven natančnosti. Tečaj AMLS (kot navedeno v katalogu usposabljanj 2023 / 24 ) zajema: uporabo AMLS ocenjevalnega protokol za oceno bolnikov, srčno-žilne bolezni, farmakologijo in kulturo varnosti zdravil, razlikovanje med dihalno stisko in dihalno odpovedjo, nujna zdravstvena stanja pri ženskah, obravnavo šoka, prepoznavanje sepse, možgansko kap in druge nevrološke motnje, endokrine/presnovne motnje, pogostejša nujna stanja kot posledica okoljskih dejavnikov,  nalezljive bolezni, diferencialna diagnostična merila za abdominalne težave, toksikološka nujna stanja.

Tečaj se bo prvi dan pričel z registracijo ob 07:30 in se zaključil ob 18:00. Drugi dan bo potekal od 8:00 do 18:00. Tečaj se zaključi s pisnim preverjanjem znanja in praktičnim preizkusom na scenariju. Tečaj zahteva 100% prisotnost.

Na spletni strani https://sites.google.com/view/sloamls boste našli več informacij o samem tečaju.

KOTIZACIJA, PLAČILO in PRIJAVA

Kotizacija vključuje: udeležbo na celotnem tečaju, gradiva v e-obliki, kavo med odmori in kosilo oba dneva. 

Za prvi slovenski AMLS tečaj priznamo 50% popust. Upoštevati opombo (*): 

 Kotizacija v € ZT / TZN Dipl. ms / zn Zdravniki specializanti Zdravniki specialisti
Prvi slovenski AMLS tečaj * 185 € 210 € 230 € 255 €
Redna kotizacija 370 € 420 € 460 € 510 €

* Za potrdilo udeležbe ter prejem gradiv za tečaj šteje vplačilo 80 € / izdaja naročilnice. VSE CENE VKLJUČUJEJO DDV!

Do prijavnega obrazca dostopate TUKAJ.

Po izpolnitvi in pošiljanju prijavnice, ki zagotovi le rezervacijo mesta na tečaju, je potrebno do najkasneje 10. januarja vplačati 80 € (akontacija) za stroške gradiva, ki vam ga pošljemo po prejetju dokazila o plačilu ali naročilnice. Dokazilo o plačilu ali naročilnico je potrebno poslati na enak način kot prijavnico.

Celotno kotizacijo je potrebno plačati najkasneje 3 dni pred pričetkom tečaja. Zavodom, ki izdajo naročilnico, izstavimo račun za celoten znesek v roku 30 dni od zaključka tečaja.

OSNOVNI TEČAJ PNF 1+2 

OSNOVNI TEČAJ PNF 1+2 zaradi premalo prijav ODPOVEDUJEMO. Nov termin bo objavljen, ko ga uskladimo z izvajalcem.

ODPOVEDAN TERMIN IZVEDBE: 12. 12. – 16. 12. 2023 (torek – sobota) & 23. 1.  – 27. 1. 2024 (torek – sobota)

UP Fakulteta za vede o zdravju v sodelovanju s priznanim mednarodnim PNF inštruktorjem Sinišo Poznićem organizira OSNOVNI TEČAJ PNF 1+2, strokovno usposabljanje, namenjeno diplomiranim delovnim terapevtom, diplomiranim fizioterapevtom z opravljenim strokovnim izpitom, magistrom fizioterapije ter doktorjem medicine, ki se pri svojem delu ukvarjajo s specialno fizioterapevtsko obravnavo.

OSNOVNI TEČAJ PNF 1+2

PRIJAVA:

Prijave potekajo do zapolnitve mest oz. najkasneje do 5. 12. 2023 preko spletnega obrazca https://1ka.arnes.si/pnf

Cena tečaja PNF 1+2 je 1.100 € (brez DDV). Za člane ZFS velja 20% nižja kotizacija. Za pridobitev certifikata je obvezna udeležba na obeh modulih PNF 1 in PNF 2. V primeru, da z dokazilom izkazujete že opravljen modul PNF 1, se lahko udeležite samo modula PNF 2, v tem primeru je cena modula 550 € (brez DDV), za člane ZFS je cena modula 440 € (brez DDV).

Ob prijavi je potrebno posredovati potrdilo o izobrazbi.

V primeru premajhnega števila prijav si UP FVZ pridržuje pravico do odpovedi tečaja. Vplačana kotizacija se v tem primeru v celoti povrne.

Kontaktna oseba za izvedbo tečaja: dr. Denisa Manojlović, denisa.manojlovic@fvz.upr.si, 05/ 66 35 802 

Informacije o prijavi: Mariza Bulič, mariza.bulic@fvz.upr.si, 05/ 662 64 70

KONTAKT 

UP Fakulteta za vede o zdravju
Polje 42
6310 Izola

e-naslov: promocija@fvz.upr.si

Dostopnost