Alumni klub

Ob zaključku študija na Fakulteti za vede o zdravju diplomantom / diplomantkam nudimo možnost ohranjanja stikov s fakulteto skozi vpis v Alumni klub UP FVZ ((beseda alumni je v latinščini oznaka za nekdanjega študenta oziroma diplomanta).

Na UP FVZ smo se odločili, da obudimo idejo in namen Alumni kluba, saj nam predstavlja povezovanje z našimi diplomanti in ohranjanje stika z našimi alumni pomemben vzvod za bodoče ustvarjanje in sodelovanje, izmenjavo izkušenj ter nenazadnje druženje. V logotip Alumni kluba UP FVZ smo zato zapisali razpoznavni slogan »semper iuncti« (lat.), v slovenščini »vedno povezani«, ki mu sledimo skozi 20-letno zgodovino fakultete. Naš cilj je, da Alumni klub UP FVZ postane mesto preko katerega ohranjamo medsebojno povezanost, širimo osebne mreže in gradimo priložnosti za bodoči profesionalni ter osebni razvoj.

V okviru Alumni kluba načrtujemo ugodnosti in aktivnosti, ki ji boste lahko koristili člani Alumni klub UP FVZ.

Ena izmed takšnih aktivnosti bodo kratka spletna mesečna večerna srečanja imenovana FVZvečer na katera bomo vabili diplomante in goste s področij naših študijskih programov, da bodisi predstavijo svojo poklicno pot bodisi področje dela ali določeno tematsko področje.

Alumni klub UP FVZ

KOLEDAR DOGODKOV

1. FVZvečer [Katedra za kineziologijo]

1. FVZvečer, v četrtek, 22. aprila, ob 19. uri, preko videkonferenčne platforme Zoom

(Gosti Katedra za kineziologijo)

Povezava do ogleda dogodka na našem Youtube kanalu.

FB dogodek

2. FVZvečer [Katedra za prehransko svetovanje - dietetiko]

2. FVZvečer v četrtek, 20. maj, ob 19. uri, preko videkonferenčne platforme Zoom

(Gosti Katedra za Prehransko svetovanje – dietetika)

Z nami sta bila diplomanta Fakultete za vede o zdravju, Katja Simić, dipl. dietet. (podjetje Dietetik priporoča, kjer o prehrani uči splošno populacijo, najraje preventivno) in Luka Roter, mag. dietet. (prehranska svetovalnica Dietetika Roter, kjer nudi celostno prehransko obravnavo za področje športa, klinične dietetike in estetske dietetike, ki poleg prehranskega svetovanja vključuje še fitnes vadbo).

Vsebina FVZvečera:

 • Kako pričeti samostojno pot po študiju dietetike? Na kaj je potrebno paziti?
  • Težavnost usmeritve v določeno ciljno skupino strank na slovenskem trgu.
  • Kako “izstopati” iz množice?
  • Pomen ohranjanja stika z ostalimi dietetiki
  • Spremenjen življenjski slog, prehrana ter način dela dietetikov v času Covid-19
  • odprt pogovor z udeleženci

O gostih:

Katja Simić, dipl. dietet., ustanoviteljica podjetja Dietetik priporoča, gostja na več osrednjih slovenskih medijih, celo na okrogli mizi z evropskimi poslanci na sejmu Narava-zdravje. Verjame, da je preventiva boljša kot kurativa in da zdrav posameznik lahko v svoji prehrani z nekaj malega prilagoditev uživa brez slabe vesti. Sodelovala je z nekaterimi najuspešnejšimi športnimi klubi in zvezami ter tudi prepoznavnimi neprofitnimi organizacijami in podjetji. Katja je tudi mentorica naših študentov dietetike. Iz prve roke smo izvedeli, zakaj se je plesna trenerka odločila za študij dietetike, kako krmari med dvema različnima karierama in živi svoje sanje.

Luka Roter, mag. dietet., ustanovitelj prehranske svetovalnice Dietetika Roter, kjer nudi celostno prehransko obravnavo za področja športa, klinične dietetike in estetske dietetike, ki poleg prehranskega svetovanja vključuje še fitnes vadbo. Luka Roter je dodatno strokovno usposobljenost na področju prehrane v športu je pridobil v tujini – ima mednarodno licenco športnega nutricionista CISSN (Certified sports nutritionist, CISSN) in licenco ISAK za opravljanje antropometričnih meritev. Poleg tega ima poklicna certifikata trener fitnesa FZS in kondicijski trener. Poleg fitnesa se ukvarja tudi z gorskim kolesarjenjem, že 15 let se vsako leto za mesec ali dva odpravi v tujino na bikepacking (turno gorsko kolesarstvo).

Njegove bloge iz zadnjih backpacking odprav si lahko preberite na sledečih linkih:

https://australiabybikes.wordpress.com

https://gdmbr2017.wordpress.com

https://bikepackingacrossiceland.wordpress.com

Dogodek moderira asist. Karin Novak (UP FVZ)

FB dogodek 

Povezava do ogleda dogodka na našem Youtube kanalu.

3. FVZvečer [Katedra za fizioterapijo]

3. FVZvečer, četrtek, 17.junija 2021, ob 19. uri

(Gosti Katedra za Fizioterapijo)

Gostji večera bosta:

 • Teja Končina
  Asistentka na katedri za fizioterapijo na UP FVZ, ustanoviteljica podjetja Fiziosport, kjer se poklicno osredotoča na športno fizioterapijo. Redno sodeluje kot fizioterapevtka s športniki iz različnih področij, kjer se sooča s težavami športnih poškodb.
 • Izabela Križaj
  Študentka 1. stopenjskega programa Fizioterapija, članica ŽNK Olimpija in ženske A reprezentance. Meni, da je velikokrat pomembno, da veš, kako se športnik počuti, ko izve diagnozo poškodbe. Sama je spoznala, da je vedno potrebno imeti “plan B”. Usklajevanje športne in študijske poti ji ne predstavlja težave, pravzaprav to počne z veseljem.

Vsebina FVZvečera :

 • položaj fizioterapevtov na področju športa v Sloveniji,
 • izzivi pri delu s športniki in njihova pričakovanja,
 • osebna izkušnja študentke fizioterapije in članice nogometne reprezentance,
 • možnosti dodatnih izobraževanj na področju športne fizioterapije po zaključku študija,
 • interaktivno: pogovor z udeleženci srečanja.

Dogodek bo moderirala: Nika Smole
(študentka 2. letnika fizioterapije UP FVZ)

FB dogodek

Povezava do ogleda dogodka na našem Youtube kanalu.

 

.  

Se veselimo Vaše udeležbe na dogodkih Alumni kluba UP FVZ.

Za vpis v Alumni klub UP FVZ in dodatne informacije nas kontaktirajte na:

alumni@fvz.upr.si

*Dodatna ugodnost za člane Alumni kluba UP FVZ

 • Pri nakupu kotizacije za 5. letno strokovno in znanstveno mednarodno konferenco “Zdravje starostnikov” se za člane Alumni kluba UP FVZ upošteva popust v višini 15 € (85 € 70€ / slušatelj – E- izvedba).

Spremljate nas na naših družbenih omrežjih.

Instagram

Facebook

LinkedIn

Youtube