Dogodek

Loading Events

« Vsi Events

  • Ta event je minil.

2. znanstvena in strokovna konferenca Zdravstvena nega v javnem zdravju

31st januar 2014 | 08:30 - 23:59

Fakulteta za vede o zdravju Univerze na Primorskem je v petek, 31. 1. 2014, organizirala 2. znanstveno in strokovno konferenco ZDRAVSTVENA NEGA V JAVNEM ZDRAVJU. Osnovni namen konference je bil združiti strokovnjake in raziskovalce, ki delujejo na področju javnega zdravja s poudarkom na zdravstveni negi, ki pridobiva vse večji pomen tako na področju znanja in veščin v oskrbi pacienta kot tudi na področjih izobraževanja, preventive, promocije zdravja in spremljanja različnih kazalnikov zdravja, ki so pomemben del območnih in nacionalnih javnozdravstvenih inštitucij. Svoje znanstvene in raziskovalne dosežke so številni strokovnjaki in raziskovalci s področja predstavili v več kot 40-ih prispevkih, ki so ob tej priložnosti, zbrani v zbornik konference, izšli na zgoščenki.

Rdečo nit konference so predstavljala tri vsebinska področja: i) zdravstvena nega kot temelj promocije zdravja, ii) razširjenost in sprejemljivost alternativnih in komplementarnih pristopov k zdravljenju, iii) vloga zdravstvene nege v nacionalnem sistemu spremljanja pozitivnih kazalnikov zdravja.
Vabljeni predavatelji so predstavili svoje prispevke v sklopu plenarnega dela konference, med njimi lahko izpostavimo ugledne slovenske in tuje strokovnjake s področja zdravstvene nege in javnega zdravja: dr. Tamaro Ditrich s predavanjem “Čuječnost v zdravstveni negi: komplementarna metoda za zdravstvene delavce in paciente”, dr. Andreja Kirbiša s predavanjem “Zdravje mladih v Sloveniji: analiza empiričnih podatkov iz raziskav Mladina 2010 in Youth 2013” ter dr. Vesno Zadnik s predavanjem “Sodobni koncepti spremljanja in uporabe populacijskih kazalnikov zdravstvenega stanja”.

Konference se je udeležilo 76 udeležencev. Povzetek s konference si lahko ogledate tukaj.

Details

Date:
31st januar 2014
Time:
08:30 - 23:59
Event Category:

Organizer

FVZ Konference
Email:
conference@fvz.upr.si