Dogodek

Loading Events

« Vsi Events

  • Ta event je minil.

Letna konferenca »Koliko hrane zavržemo?«

16th oktober 2014 | 09:00 - 17:00

16. oktobra obeležujemo SVETOVNI DAN HRANE – dan, ki bi ga moralo človeštvo posvetiti zavedanju, kaj ima in česa nima. Ta dan ni pomemben samo  za slovensko živilsko in prehransko oskrbovalno verigo, pomemben je za vsakega človeka v naši družbi, zato smo se na Univerzi na Primorskem Fakulteti za vede o zdravju odločili, da ga, letos prvič, tudi dostojno obeležimo s 1.  letno konferenco »Hrana in prehrana za zdravje«, tokrat na temo »Koliko hrane zavržemo?«.

1. letna konferenca »Hrana in prehrana za zdravje«, ki ima resen namen, da bi postala tradicionalna letna konferenca v slovenskem prostoru, je tako namenjena izmenjavi izkušenj med slovenskimi in tujimi strokovnjaki, stiku med akademskimi institucijami in partnerji iz gospodarstva, ki so s svojimi prispevki razkrili različne vidike problematike zavržene hrane.

Še več informacij boste našli v publikaciji, ki je izšla v ta namen in kjer so avtorji osvetlili področje zavržkov hrane iz vseh aktualnih vidikov proizvajalca, posrednika, prodajalca in potrošnika kot tudi pedagoga ter politika, da ne omenjamo posebej raziskovanja in razvoja, ki tako pomembno vpliva na to kaj jemo, kako ohranjamo živila in kako jih zavržemo, ker smo dejansko v hitrem življenjskem tempu podvrženi stresom in pritiskom, ki so močno spremenili naš odnos do živeža.

Dogodek je bil obenem tudi priložnost, da se je javnost opozorilo na pereč problem ter ponudilo možne rešitve v okviru okrogle mize na temo Kaj in kdo lahko stori, da bi manj hrane metali stran?

Publikacija je dostopna na povezavi http://www.hippocampus.si/ISBN/978-961-6963-02-2/index.html.

Details

Date:
16th oktober 2014
Time:
09:00 - 17:00
Event Category:

Organizer

Dan hrane
Email:
danhrane@fvz.upr.si