Dogodek

Loading Events

« Vsi Events

  • Ta event je minil.

Noč raziskovalcev

26th september 2014 | 08:45 - 17:00

UP Fakulteta za vede o zdravju v Izoli je v petek, 26. septembra 2014, v sodelovanju z Institutom »Jožef Stefan« pod okriljem evropskega projekta organizirala dogodek, katerega namen je bil mladim približati poklic raziskovalca in znanost na splošno.

Na UP Fakulteti za vede o zdravju so na različnih tematskih postajah (kabinetih, laboratorijih) potekale predstavitve posameznih področij delovanja fakultete, s posebnim poudarkom na praktičnih primerih in postopkih. Poleg predstavitev je bila obiskovalcem na voljo »Info točka« z informativnim gradivom.

V okviru programa so se otroci preizkusili v vlogi pacienta, pomagali so oživljati lutko v simulacijskem centru, si merili maščobo in mišično maso, delali poskuse z živili ter preproste poskuse s področja molekularne biologije, v laboratoriju jim je bilo prikazano ločevanje molekul DNA, za kratek čas so se potopili v svet iluzij in hrane, ter si skupaj z Mladim znanstvenikom Ažbetom ogledali Lapanjev laboratorij in spoznali zanimive eksperimente.

Fakulteto je ta dan obiskalo skoraj 250 otrok, učencev in dijakov obalnih šol. Odziv učiteljic in otrok je bil izredno pozitiven.

Podrobneje je program dogodka predstavljen v zloženki. Na spletni strani ZaZnanost www.zaznanost.si pa si lahko ogledate medijske objave Noči raziskovalcev z vseh lokacij, kjer je dogodek potekal.

Details

Date:
26th september 2014
Time:
08:45 - 17:00
Event Category: