Noč raziskovalcev

UP Fakulteta za vede o zdravju v Izoli je v petek, 26. septembra 2014, v sodelovanju z Institutom »Jožef Stefan« pod okriljem evropskega projekta organizirala dogodek, katerega namen je bil mladim približati poklic raziskovalca in znanost na splošno. Na UP Fakulteti za vede o zdravju so na različnih tematskih postajah (kabinetih, laboratorijih) potekale predstavitve posameznih področij delovanja […]

Letna konferenca »Koliko hrane zavržemo?«

16. oktobra obeležujemo SVETOVNI DAN HRANE - dan, ki bi ga moralo človeštvo posvetiti zavedanju, kaj ima in česa nima. Ta dan ni pomemben samo  za slovensko živilsko in prehransko oskrbovalno verigo, pomemben je za vsakega človeka v naši družbi, zato smo se na Univerzi na Primorskem Fakulteti za vede o zdravju odločili, da ga, letos prvič, tudi […]

Mednarodna šola dietetike

Organizira: UP FVZ V okviru projekta: UP in SVET Termin: 17. in 18. 10. 2014 Lokacija: Izola, UP FVZ Proces prehranske nege obsega štiri pomembne korake: prehranska ocena, diagnoza, intervencija in monitoring z evalvacijo. Vsak korak ima svoje specifike. Prehranska intervencija je najbolj dinamičen proces, ki se spreminja glede na zdravstveno stanje posameznika. Sestavljena je iz planiranja in implementacije […]

strokovno izobraževanje Varnost živil

VARNOST ŽIVIL Predavala: prof. dr. Peter Raspor, prof. dr. Darja Barlič Maganja. Varna hrana in prehrana je eden od pogojev normalnega razvoja in delovanja vsakega človeka. Omogoča fizično in umsko delo ter preprečuje nastanek bolezni, ki se prenašajo z živili. Dobre prakse so se pokazale kot zelo učinkovite na tem področju. Njihova nadgradnja se je […]

Karierni dan 2015

Organizatorji: Karierni center UP, UIP in UP Fakulteta za vede o zdravju V okviru projekta: UP in SVET Kraj dogodka: UP FVZ, amfiteatralna predavalnica v 3. nadstropju Termin dogodka: 30. marec 2015, od 12. ure dalje Kontaktna oseba: UP FVZ (Zala Jenko Pražnikar, Mojca Bizjak, Mariza Bulič), Karierni center UP (Blanka Palčič, kariernicenter@upr.si) Ciljna skupina: Študenti 2. stopnje dietetike in diplomanti 1. stopnje dietetike ter potencialni delodajalci Program […]

Mednarodna delavnica Debelost

Organizator: UP Fakulteta za vede o zdravju V okviru projekta: UP in SVET Kraj dogodka: v prostorih UP FVZ Termin dogodka: 7. - 10. april 2015, v popoldanskem času Kontaktna oseba: dr. Ana Petelin, debelost@fvz.upr.si Ciljna skupina: Študenti, strokovna in laična javnost Namen delavnice je bil obveščati, izobraževati in ozaveščati tako splošno kot strokovno javnost o posledicah debelosti in njeni preventivi. Delavnica […]

Metode dviganja in premeščanja bolnikov v sklopu varnega delovnega okolja

Organizator: UP Fakulteta za vede o zdravju Izvaja: doc. dr. David Ravnik Kraj dogodka: v prostorih UP FVZ Termin dogodka: 23. april 2015, pričetek ob 15.30 uri Kontaktna oseba: Mariza Bulič, adsalutem@fvz.upr.si Ciljna skupina: mentorji UP FVZ, diplomanti UP FVZ, študenti, druga strokovna in laična javnost VABILO na izobraževanje

Mednarodna delavnica Cancer workshop

Organizator: UP Fakulteta za vede o zdravju V okviru projekta: UP in SVET Kraj dogodka: v prostorih UP FVZ Termin dogodka: 18. - 22. maj 2015 Kontaktna oseba: prof. dr. Maja Čemažar, dr. Ana Petelin, cancerworkshop@fvz.upr.si Ciljna skupina: Študenti, strokovna in laična javnost Delavnica je bila namenjena dodiplomskim in podiplomskim študentom, raziskovalcem, akademskemu osebju, zdravnikom, medicinskim sestram ter vsej zainteresirani splošni populaciji. Cilj delavnice je bil […]

Odprta platforma za klinično prehrano (OPKP)

Organizator: UP Fakulteta za vede o zdravju Izvaja: dr. Barbara Koroušić Seljak (Institut Jozef Stefan) Kraj dogodka: v prostorih UP FVZ Termin dogodka: 28. maj 2015, pričetek ob 15.30 uri Kontaktna oseba: Mariza Bulič, adsalutem@fvz.upr.si Ciljna skupina: mentorji UP FVZ, diplomanti UP FVZ, študenti, druga strokovna in laična javnost VABILO na izobraževanje

3. znanstvena in strokovna konferenca s področja javnega zdravja

Fakulteta za vede o zdravju je 19. junija 2015 organizirala 3. ZNANSTVENO IN STROKOVNO KONFERENCO Z MEDNARODNO UDELEŽBO z naslovom »SODOBNI KONCEPTI CEPLJENJ IN PREVENTIVE V OSNOVNEM ZDRAVSTVENEM VARSTVU«. Namen konference je bil opisati in pojasniti vlogo zdravstvene nege in dietetike v zagotavljanju javnega zdravja ter vlogo te stroke v javnozdravstvenem sistemu. Rdečo nit konference so predstavljali aktualni izzivi na […]

Dostopnost