FVZ Skrb za lastno zdravje

Teoretične vsebine: 1. Uvodni seminar • Predstavitev vsebin predmeta, • seznanitev z obveznostmi študenta, načini ocenjevanja in pravili izvajanja športnih dejavnosti, • pojasniti sistem evidentiranja prisotnosti na terenskih vajah, • pregled seznama razpoložljivih...

FVZ PSD1 Prva pomoč – izbirni – 2023

Opis vsebine: Študenti osvojijo znanja naslednjih področij: • opredelitev prve pomoči; • etični in pravni vidiki nudenja prve pomoči; • začetni pregled poškodovanca ali nenadno obolelega in osnovni postopki nudenja prve pomoči; • triaža in reševalna veriga; •...

FVZ PSD1 Procesiranje in sestava živil – 2023

1. Splošne vsebine 1.1. Razvrstitev tehnoloških postopkov predelave živil. 1.2. Zaščita in varnost izdelkov, organizacija sistema notranjega nadzora, dobre proizvodne prakse, sledljivosti in obvladovanja alergenov. 1.3. Označevanje in deklariranje živil, embalaža,...

FVZ PSD1 Prehransko izobraževanje uporabnikov – 2023

1. KOMPETENCE DIETETIKOV 1.1. Administrativni dietetik, klinični dietetik, dietetik v javnem zdravstvu 2. STROKOVNI IZPIT DIETETIKA V ZDRAVSTVU 3. STROKOVNI IZPIT DIETETIKA V VZGOJNO IZOBRAŽEVALNIH USTANOVAH 4. DIDAKTIČNA IN ANDRAGOŠKA NAČELA 5. VRSTE IZOBRAŽEVANJ 5.1...

FVZ PSD1 Praktično usposabljanje v delovnem okolju I – 2023

1. PRAKTIČNO DELO V UČNIH BAZAH 1.1. Živilska industrija 1.2. Prehranski obrati v javnem sektorju 1.3. Prehranski obrati v zasebnem sektorju 1.4. Vladne in nevladne organizacije 2. ORGANIZACIJA DELA Z OSNOVAMI EKONOMIKE 2.1. Seznanitev z načinom organizacije ustanove...

FVZ PSD1 Patologija – 2023

PREDAVANJA 1. UVOD, CELIČNA PATOLOGIJA 1. 1. Pogostejši izrazi in pojmi v patologiji 1. 2. Patološke spremembe celic 1. 3. Motnje v izkoriščanju kisika na celični ravni; hipovitaminoze B 1. 4. Staranje 2. OBRAMBNI ODZIVI ORGANIZMA 2.1. Vnetje 2.2. Obnova tkiv po...

FVZ PSD1 Osnove managementa v zdravstvu – izbirni – 2023

1. Osnove managementa: strukturalne dimenzije organizacij, komunikacija, tipologija organizacij, odločanje, organizacijska kultura, raziskovanje v managementu; 2. Kadrovski management: kadrovanje, razvoj kadrov, stili vodenja, motiviranje, kakovost delovnega...

FVZ PSD1 Osnove hranilno-energijskega ravnovesja – 2023

1. ENERGIJA 1.1. Energijske zaloge 1.2. Bazalni metabolizem (kaj je bazalni metabolizem, izračun, meritve) 1.3. Določanje porabe energije (PAL,MET itd.) 1.4. Regulacija energijskega vnosa (apetit, lakota, sitost) 2. HRANILA V HRANI (prebava, presnova, energija,...

FVZ PSD1 Organizacija in tehnologije pri pripravi hrane – 2023

1. ORGANIZACIJA OBRATOV ZA PREHRANO Z OSNOVAMI EKONOMIKE 1.1. Javni zavodi 1.2. Gostinski obrati 1.3. Catering 1.4. Organizacijski sistemi obratov 2. TEHNOLOŠKI POSTOPKI V OBRATIH ZA PREHRANO 2.1. Mehanska obdelava 2.2. Toplotna obdelava 2.3. Hlajenje 2.4. Spremembe v...
Dostopnost