Zaključna predstavitev projektov PKP – Smoothie za zdravje in Kulinarični nasveti za pripravo rib na zdrav način in kuharski recepti za ribogojnico FONDA

Objavljamo povezavo do prispevka , ki je bil v Primorski kroniki o zaključni predstavitvi projektov, ki so se izvajali v okviru razpisa »Po kreativni poti do praktičnega zdravja« (Smoothie in Fonda): http://4d.rtvslo.si/arhiv/primorska-kronika/174347479 (od 9:45 naprej).

Pri projektu »Kulinarični nasveti za pripravo rib na zdrav način in kuharski recepti za ribogojnico FONDA« smo poiskali rešitve, kako posameznikom približati različne postopke za pripravo ribjih jedi. Razvili smo nekaj raznovrstnih preprostih in zdravih receptov za ribe in morske jedi ter jih energijsko in hranilno ovrednotili. Recepte in analize hranilnih in energijskih vrednosti bomo predstavili v brošuri.

Pri projektu »Smoothie za zdravje« smo preko izdelane brošure in nadgradnje spletne strani podali informacije o hranilni in energijski vrednosti ter o pozitivnih učinkih bioaktivnih snovi v že obstoječih napitkih. Razvili smo nove recepte za napitke, ki vsebujejo bioaktivne snovi avtohtonih rastlinskih vrst in promovirali napitke s pozitivnim delovanjem na zdravje.

Dogodka so se udeležili rektor UP, vodstvi fakultet UP FVZ in UP FTŠ, mentorji in študenti ter mediji.

Dostopnost