Dan UP FVZ – Promocija zdravja na delovnem mestu

Spoštovani,

vabimo vas na sledeče aktivnosti v okviru promocije zdravja na delovnem mestu

Prehrana in hidracija ter njun vpliv na naše zdravje 

(predavatelj: Luka Kejžar)

v petek, 19. 3. 2021, ob 9. uri prek aplikacije ZOOM

https://upr-si.zoom.us/j/84478479620

Kratek opis:

Uravnotežena prehrana in primerna hidracija telesa sta ključnega pomena za naše zdravje. Predstavljeni bodo alternativni viri beljakovin ter posledice neprimerne hidracije na produktivnost.

Interaktivna delavnica PKMO

(Promocija aktivnosti za preprečevanje kostno-mišičnih obolenj in psihosocialnih tveganj pri delu)

(predavateljici: doc. dr. Dorjana Zerbo Šporin in Marina Dobnik)

 V petek, 19. 3. 2021, ob 11. uri preko aplikacije Zoom

https://upr-si.zoom.us/j/86743625653

Kratek opis:

Delavnica je namenjena vsem delojemalcem, delodajalcem, promotorjem zdravja in ostali zainteresirani javnosti. Posebnost spletne platforme PKMO je vstopni »Ugotovi in odpravi« vprašalnik, ki na podlagi prejetih odgovorov oblikuje individualizirano poročilo o tveganju za kostno-mišična obolenja in duševne stresne motnje v povezavi z delom, glede na starost, spol in tip dela, ki ga opravljate. Še več, poročilo glede na prepoznano tveganje in morebitne že obstoječe težave vključuje povezave do poglavij spletnega orodja, ki so, glede na samoporočane težave posameznika, najbolj priporočljiva. Z usmerjanjem zaposlenega do izobraževalnih vsebin z ukrepi za preprečevanje kostno-mišičnih bolečin in psihosocialnih tveganj pri delu želimo doseči, da bo vsak posameznik prejel informacije, ki jih najbolj potrebuje. Več o možnostih, ki jih projekt ponuja, si lahko preberete tukaj.

Udeleženci delavnice s klikom na povezavo https://pkmo.si/ dostopate do brezplačnega spletnega orodja, kjer se registrirate kot delavec ali kot delodajalec.

Navodila za registracijo

 Vabljeni!