PKP: FONDA – KULINARIČNI NASVETI ZA PRIPRAVO RIB NA ZDRAV NAČIN IN KUHARSKI RECEPTI ZA RIBOGOJNICO FONDA

PO KREATIVNI POTI DO ZNANJA 2014 – 2016

Trajanje projekta:

1.2.2015 – 31.7.2015

Vodja projekta:

doc. dr. Ana Petelin (SICRIS, ResearchGate)

Sodelujoči:

doc. dr. Mojca Stubelj (SICRIS, ResearchGate)
izr. prof. dr. Zala Jenko Pražnikar (SICRIS, ResearchGate)

Projektni partner/ji:

FONDA.SI d.o.o.

Povzetek:

Glavni cilj projekta je povprečnemu državljanu približati pripravo ribjih jedi. V ta namen bomo tekom projekta obudili in modernizirali že pozabljene izvirne kulinarične recepte na primorskem, ki bodo vsakomur olajšali pripravo ribjih jedi. Dodaten cilj je tudi analizirati hranilne in energijske vrednosti rib ter vse pridobljene podatke in posnetke vključiti v že obstoječo spletno stran FONDA ter v novo brošuro. Cilj projekta je poleg že opisanega tudi popestriti turistično ponudbo ribogojnice s kulinarično delavnico, v kateri se bodo obiskovalcem predstavili zdravi načini priprave ribjih jedi.

Cilj projekta je je tudi študentom predstaviti notranji ustroj uspešnega slovenskega mikropodjetja s sedežem v lokalnem okolju fakultete ter jih vključiti v razvoj novih produktov, ki bodo na pravi način nagovarjali prave ciljne skupine ter ustvarjali dodano vrednost v podjetju in na destinaciji. Študentje bodo pri tem pridobivali nova znanja, izkušnje in razvijali svoje kompetence.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Dostopnost