Praktično usposabljanje v delovnem okolju II

Vsebina predmeta

Nosilec

Opis

1. PREHRANSKA PODPORA BOLNIKOV IN STAROSTNIKOV
1.1. Izdelava navodil za pripravo obrokov
1.2. Nadzor nad pripravo in razdeljevanjem
1.3. Načrtovanje/planiranje diet
1.4. Prehransko presejanje
1.5. Pomoč pri deljenju hrane in hranjenju
1.6. Analiza zaužite hrane
1.7. Priprava učnih delavnic

2. SPECIALISTIČNE AMBULANTE
2.1. Svetovanje pacientom z diabetesom tip I in II
2.2. Metabolni sindrom
2.3. Izobraževanje za aplikacijo inzulina
2.4. Doppler test
2.5. Gestacijski diabetes

3. PROMOCIJA ZDRAVJA
3.1. Programi preventive zdravja
3.2. Skupinsko svetovanje
3.3. Individualno prehransko svetovanje mladostnikom in odraslim
3.4. Promocija telesne aktivnosti
3.5. Centri za krepitev zdravja, zdrav krožnik, zdravo jem, svetovanje

4. PEDAGOŠKO PODROČJE
4.1. Učne priprave
4.2. Učne metode
4.3. Učne oblike
4.4. Swot analiza

5. PREHRANSKO SVETOVANJE
5.1. Individualna prehranska obravnava
5.2. Načrt celodnevnega jedilnika
5.3. Metoda pogostost uživanja živil
5.4. Uporaba IKT

Dostopnost