strokovno izobraževanje Varnost živil

VARNOST ŽIVIL Predavala: prof. dr. Peter Raspor, prof. dr. Darja Barlič Maganja. Varna hrana in prehrana je eden od pogojev normalnega razvoja in delovanja vsakega človeka. Omogoča fizično in umsko delo ter preprečuje nastanek bolezni, ki se prenašajo z živili. Dobre prakse so se pokazale kot zelo učinkovite na tem področju. Njihova nadgradnja se je […]

Karierni dan 2015

Organizatorji: Karierni center UP, UIP in UP Fakulteta za vede o zdravju V okviru projekta: UP in SVET Kraj dogodka: UP FVZ, amfiteatralna predavalnica v 3. nadstropju Termin dogodka: 30. marec 2015, od 12. ure dalje Kontaktna oseba: UP FVZ (Zala Jenko Pražnikar, Mojca Bizjak, Mariza Bulič), Karierni center UP (Blanka Palčič, kariernicenter@upr.si) Ciljna skupina: Študenti 2. stopnje dietetike in diplomanti 1. stopnje dietetike ter potencialni delodajalci Program […]

Mednarodna delavnica Debelost

Organizator: UP Fakulteta za vede o zdravju V okviru projekta: UP in SVET Kraj dogodka: v prostorih UP FVZ Termin dogodka: 7. - 10. april 2015, v popoldanskem času Kontaktna oseba: dr. Ana Petelin, debelost@fvz.upr.si Ciljna skupina: Študenti, strokovna in laična javnost Namen delavnice je bil obveščati, izobraževati in ozaveščati tako splošno kot strokovno javnost o posledicah debelosti in njeni preventivi. Delavnica […]

Metode dviganja in premeščanja bolnikov v sklopu varnega delovnega okolja

Organizator: UP Fakulteta za vede o zdravju Izvaja: doc. dr. David Ravnik Kraj dogodka: v prostorih UP FVZ Termin dogodka: 23. april 2015, pričetek ob 15.30 uri Kontaktna oseba: Mariza Bulič, adsalutem@fvz.upr.si Ciljna skupina: mentorji UP FVZ, diplomanti UP FVZ, študenti, druga strokovna in laična javnost VABILO na izobraževanje

Mednarodna delavnica Cancer workshop

Organizator: UP Fakulteta za vede o zdravju V okviru projekta: UP in SVET Kraj dogodka: v prostorih UP FVZ Termin dogodka: 18. - 22. maj 2015 Kontaktna oseba: prof. dr. Maja Čemažar, dr. Ana Petelin, cancerworkshop@fvz.upr.si Ciljna skupina: Študenti, strokovna in laična javnost Delavnica je bila namenjena dodiplomskim in podiplomskim študentom, raziskovalcem, akademskemu osebju, zdravnikom, medicinskim sestram ter vsej zainteresirani splošni populaciji. Cilj delavnice je bil […]

Odprta platforma za klinično prehrano (OPKP)

Organizator: UP Fakulteta za vede o zdravju Izvaja: dr. Barbara Koroušić Seljak (Institut Jozef Stefan) Kraj dogodka: v prostorih UP FVZ Termin dogodka: 28. maj 2015, pričetek ob 15.30 uri Kontaktna oseba: Mariza Bulič, adsalutem@fvz.upr.si Ciljna skupina: mentorji UP FVZ, diplomanti UP FVZ, študenti, druga strokovna in laična javnost VABILO na izobraževanje

3. znanstvena in strokovna konferenca s področja javnega zdravja

Fakulteta za vede o zdravju je 19. junija 2015 organizirala 3. ZNANSTVENO IN STROKOVNO KONFERENCO Z MEDNARODNO UDELEŽBO z naslovom »SODOBNI KONCEPTI CEPLJENJ IN PREVENTIVE V OSNOVNEM ZDRAVSTVENEM VARSTVU«. Namen konference je bil opisati in pojasniti vlogo zdravstvene nege in dietetike v zagotavljanju javnega zdravja ter vlogo te stroke v javnozdravstvenem sistemu. Rdečo nit konference so predstavljali aktualni izzivi na […]

2. DAN MENTORJEV UP FVZ

Namen izobraževanja je bil v pridobivanju novega znanja za delo s študenti zdravstvene nege v kliničnem okolju. Predavanja so dala poudarek vlogi mentorja v kliničnem okolju ter ocenjevanju študentov na kliničnem usposabljanju, s posebnim poudarkom na oceni neuspešnega študenta in razlogih, zakaj se mentorji za to ne odločajo, v tem delu je potekala okrogla miza z aktivno udeležbo […]

strokovno izobraževanje Celiakija in uravnotežena prehrana brez glutena

CELIAKIJA IN URAVNOTEŽENA PREHRANA BREZ GLUTENA Predavala: Aja Kocuvan Mijatov, mag. dietet. Aja Kocuvan Mijatov, mag. dietet., se je z brezglutensko dieto v vsakdanjem življenju srečala pred 7 leti. Kot univ. dipl. molekularna biologinja je želela več vedeti in razumeti o procesih presnove in vplivu brezglutenske diete na naše telo, zato je zaključila magistrski študij dietetike […]

2. letna konferenca Hrana in prehrana za zdravje

Ob svetovnem dnevu hrane je Univerza na Primorskem Fakulteta za vede o zdravju pod strokovnim vodstvom prof. dr. Petra Rasporja v sodelovanju z Rotary International Slovenija, evropskim projektom TRAFOON ter nekaterimi drugimi partnerji dogodka organizirala 2. letno konferenco Hrana in prehrana za zdravje. Konferenca, ki tokrat nosi naslov Mediteranska hrana in prehrana, je posvečena sredozemski prehrani, ki velja za […]

Dostopnost