Vsebina predmeta
- Predavanja: 40 ur
- Seminar: 10 ur
- Vaje: 16 ur
- Samostojno delo: 114 ur
Nosilec
Opis
1. REFERENČNE VREDNOSTI ZA ENERGIJSKI VNOS IN VNOS HRANIL
2. NAČRTOVANJE JEDILNIKOV
2.1 Načrtovanje jedilnikov za posameznika
2.2 Načrtovanje jedilnikov za skupino
3. PREHRANSKA POLITIKA
3.1 Promocija zdravja
4. PREHRANA V RAZLIČNIH ŽIVLJENJSKIH OBDOBJIH
4.1 Prehrana in življenjski slog nosečnice
4.2 Prehrana in življenjski slog doječe matere
4.3 Prehrana in zdravo okolje za dojenčka
4.4 Prehrana in življenjski slog predšolskega otroka
4.5 Prehrana in življenjski slog šolskih otrok in mladostnikov
4.6 Prehrana in življenjski slog odraslih
4.7 Prehrana in življenjski slog starostnikov
5. ALTERNATIVNI NAČINI PREHRANJEVANJA
5.1 Obdobje nosečnosti in dojenja
5.2 Obdobje dojenčka
5.3 Obdobje otroštva in mladostništva
5.4 Obdobje odraslosti in v starosti