UP FVZ gosti

Ta teden sta na naši fakulteti na dodiplomskem študiju Prehransko svetovanje – dietetika, Aplikativna kineziologija ter Fizioterapija z zanimivimi predavanji gostovala doc. dr. Ivan Vasiljević in dr. Boris Banjević iz Univerze v Črni gori, Fakultete za šport in telesno vzgojo.

➡️ Doc. dr. Ivan Vasiljević je izvedel predavanje z naslovom Hrana, prehranska dopolnila, postenje, s poudarkom na načelih zdrave prehrane, makrohranilih, mikrohranilih, prehranskih dodatkih (potreba ali placebo učinek), hrani kot nadomestilu konativnih karakteristik in postenju.

➡️ Dr. Boris Banjević je predaval na temo Posebnosti procesa staranja in izvedba telesne dejavnosti, in se osredotočil na začetke obdobja starosti, geriatrični vidik trajanja življenja, fiziološke značilnosti starejših, skeletni, mišični, maščobni, endokrini in živčni sistem v starosti, telesno dejavnost in pričakovano življenjsko dobo, s posebnim poudarkom na škodljivosti telesne neaktivnosti ter izbiri ustreznih gibalnih aktivnosti za starejše.