Noč raziskovalcev 22. 9. 2016 – Znanost za življenje

petek, 30. septembra 2016, bo na UP Fakulteti za vede o zdravju potekala vseevropska Noč raziskovalcev, projekt, ki letos nosi naslov “Znanost za življenje”, in katerega osrednji namen je popularizirati poklic raziskovalca ter ga približati širši javnosti, zlasti mladim. Projekt skozi vrsto aktivnosti ozavešča o družbeno pomembni vlogi raziskovalcev, znanosti in vplivu le-te na vsa področja človekovega delovanja.

Na UP Fakulteti za vede o zdravju bodo v okviru dogodka na različnih tematskih »postajah« (kabinetih, laboratorjih) od 8. do 16. ure potekale predstavitve posameznih področij delovanja fakultete, s posebnim poudarkom na praktičnih primerih, postopkih in preizkusih. Obiskovalci se bodo preizkusili v vlogi pacienta, pomagali bodo oživljati lutko v simulacijskem centru, delali poskuse z živili ter preproste poskuse s področja molekularne biologije, potopili se bodo v svet iluzij in hrane ter spoznavali informacijsko tehnologijo skozi igro.

Več informacij o programu dogodka je objavljenih na uradni spletni strani projekta https://www.znanostzazivljenje.si/sl/.

Dostopnost