Navodila za vpis preko VIS-a

Študentom UP Fakultete za vede o zdravju svetujemo, da si čimprej zagotovijo dostop do interneta, saj večina poslovanja (administrativnih postopkov) s fakulteto poteka preko interneta. Ta pot je tako za študente, kakor tudi za šolo najenostavnejša, saj omogoca hitro in kvalitetno poslovanje v obojestransko zadovoljstvo.

Vpis na Fakulteto za vede o zdravju poteka preko Visokošolskega informacijskega sistema (VIS).

V nadaljevanju je opisan postopek vpisa.

V VIS vstopite preko internetne strani https://vis.upr.si/fvz/. Na strani, ki se vam odpre pod Prijava v sistem VIS vnesite vaše uporabniško ime (vpisna številka), geslo in potrdite vnos.

  • Po vstopu na vašo osebno stran v sistemu VIS v meniju na levi strani izberite Vpisni list / Vpis.
  • Izpolnite vsa polja v vpisnem listu. Prosimo vas, da vpišete telefonsko številko mobilnega telefona.
  • Po vnosu vseh zahtevanih podatkov v vpisni list, potrdite vnos z gumbom Potrdi.
  • Vneseni podatki se vam izpišejo na zaslonu za ponovni pregled. V kolikor so vneseni podatki točni, še enkrat izberite gumb Potrdi.
  • Vpisni list natisnite, preglejte, če so vsi vneseni podatki točni, se nanj podpišite ter ga izpolnjenega skupaj z vso zahtevano dokumentacijo pošljite ali osebno prinesite na sedež šole, v Referat za študentske zadeve. Zahtevana dokumentacija in termini vpisa bodo navedeni na vabilu k vpisu.

POMEMBNO:

Prenos podatkov

Zaradi količine podatkov, ki so na voljo pri izpolnjevanju vpisnega lista, lahko prenos strani traja nekoliko dlje.

Vnos podatkov

Študent, ki se vpisuje prvic izpolni vse podatke, ki jih zahteva informacijski sistem.

Napake pri vnosu

Predlog vpisnega lista lahko na internetu izpolnite le enkrat do potrditve vnosa podatkov, zato pred končno potrditvijo natančno preglejte, ali ste podatke vnesli pravilno. V kolikor opazite, da je na izpisanem vpisnem listu napaka (bodisi zaradi vašega vnosa ali napake pri pripravi vpisnega lista), napako popravite na natisnjenem vpisnem listu ter se poleg popravka podpišite. Popravke bo vnesel referat FVZ ob prejemu vašega vpisnega lista.

Zaključek vnosa

Pri vnosu vseh zahtevanih podatkov v vpisni list, potrdite vnos z gumbom Potrdi. Vneseni podatki se vam izpišejo na zaslonu za ponovni pregled. V kolikor so vneseni podatki točni, še enkrat izberite gumb Potrdi, v nasprotnem se vrnite na predhodno stran in popravite napačne podatke. Po uspešnem vnosu vas informacijski sistem o tem obvesti s sporočilom!

Tiskanje

1. V meniju izberite Vpisni list / Tiskanje.
2. Na zaslonu se izpiše vaš zadnji vpisni list. Pripravite tiskalnik ter izberite gumb Natisni.
3. Natisnjeni vpisni list preglejte, podpišite ter dostavite v referat fakultete.

Ažuriranje podatkov o študentu

Študent je dolžan morebitne spremembe podatkov (osebni podatki, naslov bivališca, podatki o zaposlitvi) med študijskim letom pisno sporočiti referatu FVZ. Pri vseh spremembah (razen spremembe telefona in e-naslova) je obvestilu potrebno priložiti pisno dokazilo.

Zaklepanje uporabnika

Pri trikratnem zaporednem vnosu napačnega osebnega gesla je prijava v VIS zaradi varnosti podatkov onemogočena. Za ponovno uporabo gesla se obrnite na referat šole.

POMOČ IN VPRAŠANJA

V primeru nejasnosti, nepravilnosti podatkov ali drugih težav pri uporabi VIS-a, se obrnite na referat FVZ:
referat@fvz.upr.si
05 / 66-26-461

Vaši podatki so dostopni le preko vašega uporabniškega imena in gesla, zato ju skrbno varujte. V primeru njune izgube to nemudoma sporočite v informacijsko službo fakultete, ki vam bo dodelila novo geslo.

Dostopnost