Naši zaposleni na izmenjavi v Australiji – The University of Queensland

Vodji mednarodnih pisarn UP FVZ, Andreja Brecelj, in UP FTŠ Turistica, mag. Nataša Gržinić, sta se med 17. in 23. 5. 2022 udeležili Erasmus+ izmenjave z namenom usposabljanja na The University of Queensland (Brisbane, Avstralija).

V okviru obiska, sta sodelavki UP spoznali izobraževalno in raziskovalno okolje UQ ter pridobili boljši vpogled in razumevanje pristopa UQ k internacionalizaciji, vključno z globalno angažiranostjo, strategijo internacionalizacije, mobilnostjo študentov in osebja. V petih dneh sta se sestali z različnimi predstavniki UQ s področij internacionalizacije, praktičnega usposabljanja, kariernega svetovanja in podjetniškega usmerjanja ter predstavniki fakultet oz. oddelkov s področja zdravstvenih ved in turizma.

Neprecenljiva izkušnja, novo znanje in primeri dobrih praks, ki sta jih spoznali tekom izmenjave, sta za UP in njene članice pomembni pri izpolnjevanju ciljev Srednjeročne strategije UP. Univerza na Primorskem si želi sodelovanje z The University of Queensland okrepiti tudi na ostalih študijskih in raziskovalnih področjih UP.

Sodelovanje z UQ je začela UP FTŠ Turistica in tako vzpostavila močno več med raziskovalcema prof. dr. Saro Dolničar in izr. prof. dr. Emilom Juvanom.