Na tekmovanju prve pomoči zopet slavili študenti UP FVZ

Letošnja – že druga – izvedba Tekmovanja prve pomoči, ki jo organizira Študentski svet Fakultete za vede o zdravju v sodelovanju s Fakulteto za vede o zdravju ter Območnim združenjem Rdečega križa Koper je potekala v mestu Koper, ki je za en dan postalo prizorišče kar nekaj »nesreč«. Mimoidoči občani so imeli priložnost opazovati tekmovalce po mestu in se morda tudi kaj novega naučiti.

Tekmovanje je potekalo po petih scenarijih na petih prizoriščih po mestu. Na petih počivališčih, kjer so si tekmovalci nabirali moči, so se predstavili tudi študenti drugih študijskih smeri UP FVZ: Prehransko svetovanje – dietetika in Aplikativna kineziologija.

Scenariji so predvidevali poškodovance ob potresu, ki se je »zgodil« na stolpu Gasilske brigade Koper, poškodovance pretepa navijačev v Športnem parku Bonifika, poškodovance naplavljenega čolna na območju mestne plaže, poškodovance prometne nesreče na parkirišču pri potniškem terminalu in poškodovance delovne nesreče na Kosovelovem trgu. Dogodek je dokumentiran v fotogaleriji.

Dogodka, ki ga je letos omogočila Mestna občina Koper, se je udeležilo 180 oseb od tega skoraj 100 prostovoljcev. Sodelovalo je 8 tekmovalnih ekip študentov iz skoraj vseh visokošolskih zavodov v Sloveniji, ki poučujejo program Zdravstvena nega.

Že drugič zapored je slavila ekipa UP Fakultete za vede o zdravju na kar smo še posebej ponosni.

Mesta na podiju:

  1. UP Fakulteta za vede o zdravju,
  2. Fakulteta za zdravstvo Angele Boškin,
  3. UL Zdravstvena fakulteta.

Ostale ekipe udeleženke:

  • Alma mater Europea,
  • UM Fakulteta za zdravstvene vede,
  • Fakulteta za zdravstvene vede Novo mesto,
  • Visoka šola za zdravstvo Celje 1,
  • Visoka šola za zdravstvo Celje 2.

Za vso pomoč se zahvaljujemo vsem ocenjevalcem in prostovoljcem.

Iskrene čestitke!

Dostopnost