Vsebina predmeta
- Predavanja: 30 ur
- Samostojno delo: 60 ur
Nosilec
Opis
1. MOTNJE V PRESNOVI OGLJIKOVIH HIDRATOV
1.1. Laktozna intoleranca
1.2. Fruktozna intoleranca
1.3. Fruktuzurija
1.4. Galaktozemija
2. MOTNJE V PRESNOVI BELJAKOVIN
2.1. Fenilketonurija, …
3. MOTNJE V PRESNOVI MAŠČOB
3.1. Hiperholesterolemija
4. PREBAVA in MOTNJE V PREBAVI
4.1. Bruhanje
4.2. Gastritis
4.3. Ulkusna bolezen
4.4. Pankreatits
4.5. Zlatenica, Žolčni kamni
4.6. Alkoholna in nealkoholna zamaščenost jeter
4.7. Kronične vnetne črevesne bolezni
4.8. Diareja
5. PATOFIZIOLOGIJA DEBELOSTI, METABOLNI SINDROM in SLADKORNA BOLEZEN
6. CELIAKIJA in ALERGIJE
7. CISTIČNA FIBROZA
8. BOLEZNI PREHRANJEVANJA KOT NEUSTREZNE SESTAVE HRANE
8.1. Hipovitaminoze, Hipervitaminoze,
8.2. Pomanjkanje mineralov