Prehranska oskrba starostnikov

Vsebina predmeta

Nosilec

Opis

1. Tehnološki postopki pri pripravi hrane za starostnike.
1.a. Tehnologija predpriprave.
1.b. Toplotni postopki.
1.c. Vpliv postopkov na kakovost gotovih jedi.
2. Sistem zagotavljanja varnosti pri pripravi obrokov in transportu obrokov za prehrano starostnikov.
3. Življenjski slog starostnika.
4. Načrtovanje prehrane starostnika.
4.a. Zdrava prehrana.
4.b. Dietna prehrana.
4.c. Prehrana prilagojena individualnim potrebam starostnika.
4.d. Senzorika živil, jedi, obrokov.
5. Metode prehranske obravnave starostnika.
5.a. Prehransko presejanje.
5.b. Ocena prehranskega stanja.
5.c. Ugotavljanje prehranskih navad in količin zaužite hrane.
5.d. Priprava prehranskega načrta.
5.e. Spremljanje prehranske terapije starostnika.
5.f. Prehransko svetovanje starostnikom.
6. Andragoško delo na področju prehranske vzgoje in delom s starostniki.
6.a. IKT.

Dostopnost