Vsebina predmeta
- Predavanja: 15 ur
- Vaje: 15 ur
- Samostojno delo: 60 ur
Nosilec
Opis
1. Spretnosti
a. Govorno sporočanje in komunikacija
– osnovne konverzacijske strategije (jezik takta in diplomacije),
– razprave in debate na teme strokovnega področja (dietetike);
– uspešno javno nastopanje: učinkovite predstavitve na mednarodnih strokovnih in znanstvenih simpozijih;
– interpretacija grafov in tabel;
b. Bralno razumevanje
– obravnava zahtevnejših avtentičnih besedil s področja dietetike z vajami in strategijami bralnega razumevanja;
– usvajanje in širjenje terminologije s področja dietetike; kolokacije, prevajanje;
c. Slušno razumevanje
– razvijanje slušnega razumevanja ob poslušanju avtentičnih posnetkov, zapisovanje, povzemanje;
d. Pisno sporočanje
– pisanje strokovnih in znanstvenih besedil (esej, poročilo, izvleček), navajanje virov, povzemanje, parafraziranje;
– pisanje uradnih besedil: spremno pismo, življenjepis;
2. Slovnične strukture
– English tense system, active and passive voice
– conditional sentences
– reported speech
– articles
– gerund and infinitive
– modal verbs
3. Besedišče
– terminologija področja dietetike in prehranskega svetovanja (collocations, derivation)
– besedišče povezano s tvorjenjem ustnih in pisnih besedil (hedging, linking, discourse markers)
– ozaveščanje razlik med splošno in strokovno angleščino.