Dogodek

Loading Events

« Vsi Events

  • Ta event je minil.

DAN ODPRTIH VRAT UP FVZ

25th september 2019 | 08:00 - 17:00

UP Fakulteta za vede o zdravju v Izoli je v sodelovanju z Institutom »Jožef Stefan« pod okriljem evropskega projekta organizirala dogodek, katerega namen je bil mladim približati poklic raziskovalca in znanost na splošno, pa tudi ostale dejavnosti, ki poleg raziskovanja potekajo na fakulteti.

Na različnih tematskih postajah (kabinetih, laboratorijih) so potekale predstavitve posameznih področij delovanja fakultete, s posebnim poudarkom na praktičnih primerih in postopkih. Poleg predstavitev je bila obiskovalcem na voljo »Info točka« z informativnim gradivom. V okviru programa so se otroci preizkusili v vlogi pacienta, pomagali so oživljati lutko v simulacijskem centru, si merili maščobo in mišično maso, delali poskuse z živili ter preproste poskuse s področja molekularne biologije, v laboratoriju jim je bilo prikazano ločevanje molekul DNA, za kratek čas so se potopili tudi v svet iluzij in hrane.

Fakulteto je ta dan obiskalo skoraj 200 otrok, tj. učencev in dijakov obalnih šol. Odziv učiteljic in otrok je bil izredno pozitiven.

Details

Date:
25th september 2019
Time:
08:00 - 17:00
Event Category:

Organizer

FVZ – Info
Email:
info@fvz.upr.si