Vsebina predmeta
- Predavanja: 25 ur
- Samostojno delo: 60 ur
Nosilec
Opis
1) VRSTE OBRATOV ZA PRIPRAVO HRANE
2) ORGANIZACIJA PREHRANSKIH OBRATOV
a) Smotri in cilji prehranske organizacije,
b) Organizacija kakovosti poslovanja,
c) Odločanje v prehranski organizaciji,
d) Potrebe po številu in izobrazbi zaposlenih v prehranskem obratu,
e) Ekonomika in cenovno ovrednotenje storitev.
3) ORGANIZACIJA IN IZVAJANJE NOTRANJEGA NADZORA V PREHRAMBNEM OBRATU
a) Sistemi notranjega nadzora,
b) Izhodišča za analizo tveganja v prehrambnem obratu,
c) Infrastrukturne zahteve in vzporedne aktivnosti za zagotavljanje varnosti hrane,
d) HACCP študije,
e) Sistemi za vodenje zapisov v prehranskem obratu,
f) Mehanizmi preverjanja učinkovitosti sistema HACCP v realnem času.
4) ORGANIZACIJA DELA V OBRATU ZA PRIPRAVO MEDICINSKO PREDPISANIH DIET (MPD)
a) načrtovanja, organizacija in nadzor kakovosti izvajanja MPD,
b) razumevanje procesov prehrambnega obrata z vidika zagotavljanja prehranske ustreznosti obrokov MPD,
c) prepoznavanje kritičnih točk in tveganj, zagotavljanje neoporečnega delovnega okolja za pripravo obrokov MPD,
d) razumevanje tveganj pri transportu in distribuciji obrokov/jedi za MPD.