Dietetika

Vsebina predmeta

Nosilec

Opis



1. METODE PREHRANSKE OBRAVNAVE 1.1 Ugotavljanje prehranskega statusa,
metode antropometričnih meritev 1.2 Ugotavljanje prehranskih navad in količin
zaužite hrane 1.3 Delo in pristojnosti dietetika v zdravstvenem timu 2. PROCES
PREHRANSKE TERAPIJE 2.1 Prehransko presejanje in ocena prehranskega stanja 2.2
Prehranska diagnoza (PES) 2.3 Prehranski načrt in intervencija 2.4 Prehransko
spremljanje in evalvacija 3. PREHRANA PRI RAZLIČNIH BOLEZENSKIH STANJIH 3.1
Prehrana v zdravljenju diabetesa 3.2 Prehrana v zdravljenju kroničnih
nenalezljivih bolezni 3.3 Prehrana v zdravljenju obolenj sečil 3.4 Prehrana v
zdravljenju obolenj jeter 3.5 Prehrana v zdravljenju gastrointestinalnega
trakta 3.6 Prehrana v zdravljenju infekcijskih bolezni 4. ALERGIJE IN
INTOLERANCE NA HRANO 4.1 Ustrezno prilagajanja hrane pri zdravljenju alergij in
intoleranc na hrano 5. NAČRTOVANJE PREHRANE IN PRIPRAVA JEDILNIKOV 5.1
Prilagajanje prehrane individualnim potrebam s spreminjanjem sestave živil 5.2
Prilagajanje prehrane individualnim potrebam s spreminjanjem sestave hranil 5.3
Prilagajanje prehrane individualnim potrebam s spreminjanjem teksture hrane 5.4
Prilagajanje prehrane individualnim potrebam ob upoštevanju različnih
prehranskih navad, kulturnih vplivov in socio-ekonomskih razmer 5.5 Primeri
obravnave primerov prilagajanja prehrane različnim zdravstvenim in socialnim
potrebam

Dostopnost