Praktično usposabljanje v delovnem okolju III

Vsebina predmeta

Nosilec

Opis

1. Načrtovanje prehrane v različnih ustanovah kjer poteka praktično usposabljanje: bolnišnica, dom za starejše odrasle, zdravilišča, šole, športne ustanove, inštituti.
2. Senzorika živil, jedi, obrokov.
3. Sistem zagotavljanja varnosti pri pripravi in transportu obrokov v ustanovah
4. Računalniško planiranje in analiza jedilnikov
5. Prehranska obravnava bolnikov
a. Prehransko presejanje
b. Prehranska diagnoza
c. Prehranska intervencija
d. Prehransko spremljanje in evalvacija
6. Metode prehranske obravnave bolnikov.
7. Izdelava načrta prehranske terapije za bolnika in spremljanje uspešnosti zdravljenja.
8. Sodelovanje z zdravstvenim timom.
9. Individualno in skupinsko prehransko svetovanje bolnikom.
10. Promocija zdrave prehrane na delovnem mestu.
11. Prehranska politika.

Dostopnost