Razvoj novih in funkcionalnih živil

Vsebina predmeta

Nosilec

Opis

1. FAZE RAZVOJA NOVEGA ŽIVILA
a. Načrtovanje in organizacija razvoja,
b. Postavitev razvojnega teama in načrtovanje razvojnih faz,
c. Evalvacija idej, priprava poslovnega načrta,
d. Laboratorijsko testiranje in razvoj lastnosti izdelka, razvoj postopka,
e. Scale up, izvedba pilotnih in kliničnih testiranj.
2. FUNKCIONALNA ŽIVILA IN ŽIVILA, KREIRANA ZA POSEBNE PREHRANSKE NAMENE
3. NOVE KATEGORIJE ŽIVIL IN NOVI POSTOPKI V ŽIVILSTVU
a. Nova živila skupine »Novel food«,
b. Nove sestavine in učinkovine živil, novi viri hranil, živila iz drugih kulturnih okolij,
c. Nove tehnike in tehnologije,
d. Tehnologije minimalne obdelave, okoljsko trajnostni vidiki,
e. Zakonske zahteve in smernice, »notifikacija« novega živila,
4. OZNAČEVANJE IN PODAJANJE INFORMACIJ O NOVEM ŽIVILU,
5. NOVI PRISTOPI ZAGOTAVLJANJA VARNOSTI ŽIVIL.

Dostopnost