Na letošnjem že 9. nacionalnem tekmovanju za inovativne izdelke Ecotrophelia Slovenija je ekipa, kjer so tekmovale študentke Univerze na Primorskem Fakultete za vede o zdravju dosegla 3. mesto. Ekipa je bila tokrat mešana, sestavljena iz študentke Dietetike in študentke Prehranskega svetovanja – dietetike: Katje Vrabec in Dominike Češek ter študentk Živilstva Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani: Bore Mankoč, Teje Rener in Laure Zuzi. Mentor ekipe je bil tudi tokrat doc. dr. Boris Kovač. 7 tekmovalnih ekip (od katerih kar 3 iz UP) se je pomerilo v oblikovanju in realizaciji kreativne zamisli s čim več inovativnimi in trajnostnimi atributi. Pri tem so morale izdelek razviti, pripraviti embalažo, pripraviti poslovni načrt za proizvodnjo in trženje ter dosje kreativno predstaviti komisiji, sestavljeni iz strokovnjakov različnih področij. Skupina je razvila družino izdelkov polnjenih testenin v obliki raviolov, v polnilo je bil vgrajen liofilizat oljčnih tropin. Družina izdelkov, namenjena veganom in obogatena z vitaminom B12, je bila poimenovana Ravilicious, razvita je bila v dveh okusih: Mina Tomatina (kombinacija suhega paradižnika in maline) in Duo Gobano (kombinacija gob in pehtrana). Izdelki bodo predstavljeni na letošnji noči raziskovalcev.
Študentkam in mentorju iskrene čestitke!