Izbirni predmet – Skrb za zdravje

V sklopu projekta GDI UP bo Šport UP v študijskem letu 2023/24 pričel izvajati izbirni predmet Skrb za lastno zdravje!
Namen predmeta je spodbujati redno telesno dejavnost študentov in jo nagraditi s kreditnimi točkami (3 ECTS). Študenti dodiplomskega študija boste tako z udeležbo rednih Šport UP dejavnosti pridobili kreditne točke in hkrati pridobili osnovno znanje vezano na zdrav življenjski slog.

Predmet se bo pričel izvajati v oktobru. V prvem tednu oktobra se opravi uvodno srečanje (obvezni seminarji), kjer boste študenti seznanjeni z obveznostmi, sistemom udeležbe in evidentiranja ter vsebino predmeta. Poudarek bo na podrobni predstavitvi seznama športnih dejavnosti, ki ga boste študenti uporabljali za načrtovanje udeležbe Šport UP dejavnosti (terenskih vaj).

V sklopu predmeta je predvidenih 60 ur terenskih vaj. Vsaj 20 ur morate študenti pridobiti z obiskom splošne rekreacije (igre z loparji, igre z žogami idr.) in vsaj 20 ur z obiskom vodenih vadb, organiziranih izletov in delavnic (joga, pilates, vadba za moč, pohodi in športne delavnice idr.). Za preostalih 20 ur se študenti sami odločite in udeležite Šport UP vsebin, ki vam bolj ustrezajo.  Študenti boste sami skrbeli, da se boste udeležili zadostnega števila terminov rekreacije in vodenih vadb, delavnic ali izletov.

Na predavanjih boste študenti pridobili osnovno znanje o motoričnem učenju, pozitivnih vplivih redne telesne dejavnosti, prilagajanju prehrane, učinkovitem koriščenju časa, pridobivanju novih navad in o psiho-socialnih učinkih telesne dejavnosti (skupno 6 ur predavanj, ki bodo potekala v objektu Livade 1.0).

Po opravljenih predavanjih se bo opravil pisni izpit, ki se bo ocenil z opravil/ne-opravil.

Skupaj gradimo temelje za vaše dobro počutje, zdravje in uspeh!

Dostopnost