»MOJA MAJHNA DEJANJA ZA VELIKO POMOČ ZEMLJI«

 

»MOJA MAJHNA DEJANJA ZA VELIKO POMOČ ZEMLJI«

 

Ali ste vedeli, da Zemljani globalno v povprečju v enem dnevu porabimo več kot 100 milijonov plastenk? Da povprečen Evropejec na leto zapravi 600 € za oblačila in 150 € za čevlje? Da se je v zadnjih 40 letih količina ladijskega transporta povečala za kar 250%? Kam nas pelje brezglavo potrošništvo? In kam uničevanje krajine v imenu ekonomskega napredka? Kaj se dogaja s planetom? Kaj so možne rešitve?

Z željo, da se tudi mladi vključijo v aktivno sodelovanje pri ozaveščanju in ravnanju v smeri trajnostnega razvoja, je natečaj razdeljen na dva dela: prvega, umetniškega, na katerega se lahko prijavijo učenci osnovnih šol, dijaki in študenti, ter drugega, raziskovalnega, ki je namenjen študentom. Ker je lokalizacija pomemben faktor trajnostnega delovanja (»začni pri sebi«), se tokrat k sodelovanju v natečaju poziva Obalno-kraško regijo.

Pomembni datumi:

  1. december 2022 – Objava razpisa nagradnega natečaja »Moja majhna dejanja za veliko pomoč Zemlji« – umetniški in/ali raziskovalni natečaj
  2. marec 2023 – Rok za oddajo del za umetniški in/ali raziskovalni natečaj
  3. april 2023 – Objava 10 finalistov umetniškega natečaja na družbenih omrežjih za glasovanje
  4. april 2023 – Zaključek glasovanja za dela finalistov umetniškega natečaja
  5. april 2023 – Razglasitev zmagovalcev umetniškega in/ali raziskovalnega natečaja

Vsak od nas je lahko del rešitve. Z majhnimi vsakodnevnimi dejanji lahko naredimo velike korake. Spodbudi k prvemu in naslednjim korakom sta namenjena tudi natečaja z naslovom »Moja majhna dejanja za veliko pomoč Zemlji«. Vsak lahko naredi eno dobro delo, seštevek dejanj in ljudi pa je tisti, ki šteje. Navdihnite sebe in druge, da vsi skupaj naredimo nekaj dobrega za okolje.

Organizatorja nagradnih natečajev sta Inštitut za zdravje in okolje ter Studio Železna.

Tematike obeh natečajev so: voda, zrak, potrošnja in odpadki.

Besedilo celotnih razpisov, pravila in priloge so objavljeni na spletni strani.

Celotno besedilo natečaja najdete tukaj.

Vabljeni k oddaji PRIJAVNICE.

Dostopnost