Študenti Univerze na Primorskem dosegli odlično 2. mesto – ECOTROPHELIA Slovenija 2015

Ljubljana, Portorož, 3. junij 2015 – GZS – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) je na 15. Vrhu kmetijskih in živilskih podjetij že 7. leto zapored razglasila zmagovalce tekmovanja ECOTROPHELIA Slovenija. Na letošnjem tekmovanju se je pomerilo 6 ekip študentov,  ki so jih sestavljali  študenti iz treh slovenskih univerz: Univerze na Primorskem, Univerze v Ljubljani in Univerze v Mariboru.

Študenti Univerze na Primorskem so na tekmovanju z razvojem izdelka »Power Bucky- ajdov piškot z zelenim čajem« dosegli odlično 2. mesto! Ekipo so sestavljali Ana Dobnik, Tjaša Trobec, Peter Jantol (vsi iz UP FVZ, Dietetika) in Petra Cvetek (UP FAMNIT, Aplikativna kineziologija) pod mentorstvom Tadeje Jakus.

Poskrbeli so za  izdelavo izdelka, ki bo pripomogel k ohranjanju našega zdravja, obenem pa s priloženimi semeni dreves prispeval k ohranjanju gozdov in narave. Izdelek ima visoko vsebnost polifenolov, prehranskih vlaknin, vsebuje le naravno prisotne sladkorje, je brez glutena in bogat vir magnezija ter železa.

Prvo in tretje mesto sta osvojili skupini z Univerze v Ljubljani. Zmagala je skupina z izdelkom »Promi- beljakovinski okrepčilni lonček«, ki bo Slovenijo predstavljala tudi na mednarodnem tekmovanju v Milanu. Tretje mesto, pa je dosegel izdelek »Perfect pasta pot«, ki je vseboval pirine testenine z instant zelenjavno-zeliščno juho. Tekmovali so še študentje z razvojem izdelkov: Nutribite- zamrznjene sadne kroglice (UL), Zelenko- zelenjavno/sadni smoothi (UL), Ekola- sadno/žitna rezina (UM).

Študenti Univerze na Primorskem, študija dietetike in aplikativne kineziologije so se tekmovanja udeležili prvič in v hudi konkurenci, brez pomoči živilskih podjetij v ozadju ter pod mentorstvom asistentke na študijskem programu dietetike Tadeje Jakus, dosegli odličen rezultat.  Vabljeni k ogledu fotogalerije.

Vsem iskreno čestitamo!

Več na: http://www.gzs.si/zbornica_kmetijskih_in_zivilskih_podjetij/Novice/ArticleId/48651/inovacija-studentov-odpira-pot-novi-kategoriji-zivil